Nieuws uit het CvK

dinsdag 8 november 2022 Algemeen

De begroting voor volgend jaar is in concept gemaakt. Indien u graag een exemplaar van de samenvatting wil ontvangen kunt u dit aanvragen op
pm-cvk@hervormdkootwijkerbroek.nl
Eigenlijk is het met de huidige energieprijzen bijna onmogelijk om een begroting te maken. Een paar items, die eruit springen t.o.v. 2021
-Kosten kerkelijke gebouwen van € 57.000 naar € 94.000 door gestegen energiekosten, waarbij er al op een flinke energiebesparing gerekend is.
-Pastoraatkosten van € 127.000 naar € 211.000 door invulling 2e predikantsplaats, extra pastorale hulp en stijging van de honoraria door de inflatie.
-Uiteindelijk komen we dan op een begrotingstekort van € 46.000 uit. Dit alles afhankelijk van de energiekosten en de opbrengst van kerkelijke bijdragen en o.a. weer een Kootjebroekse Markt.
-Ook hebben we wat extra investeringen gepland: € 35.000 voor ventilatie Kootwijk en Kootwijkerbroek € 50.000 voor andere energievoorzieningsinstallaties en € 100.000 voor renovatie Eben-Haëzer met o.a. aandacht voor warmte-isolatie. Gelukkig hebben we nog reserves, maar het beeld is natuurlijk niet goed. Hopelijk gaat het meevallen.

Energietoeslag en tips om energie te besparen.