Nieuws uit het CvK

dinsdag 26 november 2019 Algemeen

Omdat we u als leden van onze kerk graag op de hoogte willen houden volgen hier wat aandachtspunten uit onze laatste vergadering van 19 november met onze koster Tineke v/d Brink
-Schuurtje Kootwijk: Gelukkig kon Tineke zich ook zonder schuurtje redden. In principe wordt het schuurtje deze week geplaatst (eindelijk!)
-Er was weer een vleermuizentelling in de toren van Kootwijk. Dit jaar waren dat er 53.
-Door de aanstaande verhuizing van Nico Klok moeten we op zoek naar een nieuwe hulpkoster. We zijn Nico erg dankbaar voor al het werk wat hij al die jaren voor onze gemeente heeft willen doen en gaan nog een keertje bij hem langs om hem persoonlijk te bedanken! We hebben samen met Tineke een lijstje opgesteld van mogelijke opvolgers als hulpkoster. Deze zullen gevraagd worden
-De bloemen waren deze avond voor Tineke i.v.m. 10 jaar trouwe dienst. Hartelijk dank!!!
-Zoals u gehoord hebt is het erg lastig om nieuwe kerkrentmeesters te krijgen. Volgend jaar gaan we om deze reden een commissie van bijstand vormen, om ook meer mensen betrokken te laten zijn bij het beleid van ons CvK. Wellicht zullen het zelfs meerdere commissies van beheer worden. B.v. voor gebouwen, terreinen, installaties, IT, geldwerving en verwerking collectes. De volgende vergadering gaan we verder nadenken over de opzet.
-Volgend jaar gaan dus alleen de kerkrentmeesters collecteren met de lidmaten als reserve. De 2e collecte voor de kerk zal dan ook deels door de ouderlingen gedaan worden.
-Er zijn een aantal naslagwerken verzameld door de mannenvereniging. Deze staan nu gewoon in een kast in zaal G van Eben-Haëzer en worden niet gebruikt. We gaan kijken of we daar een soort bibliotheekvitrinekast voor kunnen krijgen, zodat iedereen deze makkelijk kan lenen.
-28 november is er een avond voor BHV-ers in de kerk om het beleid bij onwelwordingen door te spreken en te oefenen.
-Via kerkdienst gemist kan er rechtstreeks meegeluisterd worden met de kerkdiensten in Kootwijkerbroek, door een verbetering van het internet in Kootwijk gaan we dit ook regelen voor Kootwijk. Dit kan gewoon via een knop op de website.
-Er zijn al diverse mensen tegen de glazen deuren in de kerk gebotst. Vanwege de zwangerschappen en bevallingen van onze adviseurs Joëlle en Jasmijn hebben we nog niet een definitief ontwerp gemaakt voor de beplakking van de deuren. We gaan hier spoedig achteraan.