De kerkdienst na 1 juli

dinsdag 23 juni 2020 Algemeen

In de afgelopen erediensten mochten we weer wat meer gemeenteleden verwelkomen. De huidige richtlijnen, opgesteld door de PKN in samenwerking met de overheid, bieden op dit moment de mogelijkheid voor diensten met maximaal 30 kerkgangers. Vanaf 1 juli kunnen we maximaal 120 mensen uitnodigen. Dit gaan we als volgt doen..

Toegangskaartjes voor de kerkdienst
Iedere reguliere dienst stellen we een groep gemeenteleden in de gelegenheid aanwezig te zijn. Deze groepen zijn gekoppeld aan de sectieouderlingen. Een rooster vindt u op de website. Daarnaast wordt voor iedere dienst bekend gemaakt om welke sectieouderling(en) het gaat.

Is uw sectie aan de beurt? Dan kunt u in Eben-Haëzer toegangskaartjes ophalen voor ieder gezinslid dat de kerkdienst bezoekt. Daarbij schrijft u uw achternaam op de lijst, het aantal personen dat de dienst hoopt te bezoeken én het aantal kinderen dat de kinderoppas bezoekt.

Toegangskaartjes kunt u tot vrijdagavond 20.00 uur ophalen. Zijn er dan nog kaartjes over? Dan is het voor iedereen mogelijk een kaartje op te halen. Ook als u niet aan de beurt bent.

Binnenkomst
Bij binnenkomst kunt u uw toegangskaartje inleveren en wordt u gevraagd naar uw gezondheid. Wanneer u niet direct kunt doorlopen willen we u vragen even te wachten op gepaste afstand. Vervolgens wordt u door de koster uw plaats gewezen. Het is niet mogelijk om zelf uw plaats te kiezen.

Kinderoppas niet in Eben-Haëzer
U kunt uw kinderen tijdens ochtenddiensten bij de kinderoppas brengen. Dit is niet, zoals u gewend bent, in Eben-Haëzer maar in het Boshoekje.

Zingen is niet mogelijk
De maatregel met de grootste impact is dat, hoe graag we dat ook zouden willen, we niet meer kunnen zingen met elkaar in de kerk. Vanwege het besmettingsgevaar wordt ons dit door zowel de PKN als de landelijke overheid gevraagd. We hopen en bidden dat er snel meer ruimte komt voor samenzang in de dienst. Tot die tijd willen we u vragen in uw hart mee te zingen terwijl het orgel speelt. Uiteraard kunt u thuis wel meezingen.

Overige beperkingen
Om opstoppingen bij de ingang te voorkomen vragen we u om uw jas niet op te hangen maar mee te nemen de kerk in. Verder willen u vragen het toiletbezoek tot een minimum te beperken. U kunt nog enkel gebruik maken van het toilet in het halletje voor de consistorie.

Collecte
Er wordt goed gebruik gemaakt van de digitale collecte. We willen u vragen dit te blijven doen, ook wanneer u de dienst bezoekt. Na afloop van de dienst heeft u bij de uitgang de gelegenheid uw gave te geven wanneer u het niet prettig vindt om dit digitaal te doen.

Kootwijk
Als commissie zullen we ons vanaf nu buigen over de kerkdiensten in Kootwijk. We hopen een alternatief te kunnen bieden voor de gemeenteleden die normaal gesproken daar de kerkdienst bezoeken. Meer hierover hopen we op korte termijn te kunnen delen.

Contact
Als werkgroep zijn we bereikbaar voor vragen op het volgende mailadres: werkgroep@hervormdkootwijkerbroek.nl.