Zorgvakanties en seniorenvakanties

dinsdag 17 januari 2023 Algemeen

VOOR ELKAAR Vakantieweken organiseert vakantieweken in Nederland voor mensen met een lichamelijke - of verstandelijke beperking en voor meervoudig gehandicapte mensen vanaf zes jaar. Ook zijn er weken voor mensen met dementie, voor jongeren met ASS die niet verstandelijk beperkt zijn en voor alleenstaanden. De organisatie is een onderdeel van de Hervormde Vrouwenbond. De christelijke identiteit krijgt gestalte in de dagelijkse Bijbelvertelling of dagsluiting, afhankelijk van de doelgroep. Daarnaast is er veel ruimte voor ontspanning.
Wilt u meer informatie over deze vakantieweken? Kijk dan op www.voorelkaarvakantieweken.nl Ook kunt u contact opnemen met de diaconie. Dan kunnen we samen kijken wat VOOR ELKAAR vakantieweken voor u kan betekenen.
Daarnaast biedt ook Het Vakantiebureau dit soort vakanties aan. Het Vakantiebureau maakt deel uit van de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk (PSDV). PSDV wil eraan bijdragen dat mensen zich niet buitengesloten voelen. Daarom bieden zij in samenwerking met en steun van de Protestantse Kerk in Nederland vakantiemogelijkheden aan voor mensen voor wie het door ziekte, beperking of leeftijd niet vanzelfsprekend is om op vakantie te gaan. De vakanties hebben een open-christelijk karakter en zijn voor iedereen, ongeacht zijn of haar achtergrond, toegankelijk. Men viert vakanties in een van de drie eigen (aangepaste) of enkele gehuurde (aangepaste) accommodaties in Nederland. https://hetvakantiebureau.nl

Energietoeslag en tips om energie te besparen.