Nieuws uit het CvK

vrijdag 2 oktober 2020 Algemeen

Op 22 september was er weer een vergadering van ons college. Hieronder enkele aandachtspunten, die ook voor u en voor jou van belang zijn.
-We beginnen bij de diensten in Kootwijk. Bij de laatste openluchtdienst kwam het idee naar boven om de diensten van Kootwijk naar Stroe te verplaatsen. Tineke v/d Brink had alle locaties in Kootwijk bekeken en daar was niets geschikts bij om kerkdiensten te houden. Onze mooie historische kerk op de Brink mag niet gebruikt worden vanwege de coronaregels en toch wilden we ook voor de gemeenteleden uit Kootwijk, Stroe en Essen de diensten door laten gaan.
Vanaf 11 oktober worden de diensten uit Kootwijk dus tijdelijk verplaatst naar de Hofstee in Stroe. De tijdstippen en koster blijven hetzelfde. Ook moet u zelf uw Bijbel en liedboek meebrengen. Er kunnen per dienst ongeveer 100 personen in de grote (gym) zaal. De eerste keer gaat ds. de Jong voor.
U kunt u inschrijven voor deze diensten via onze website, dan krijgt u vanzelf een uitnodiging. Dit geldt nadrukkelijk ook voor andere inwoners uit Stroe, Kootwijkerbroek en Kootwijk, die geen gemeentelid zijn. Breng deze gerust mee!
We hopen ook op dankdag (en biddag) van de Hofstee gebruik te kunnen maken. Ook zijn we bezig met het organiseren van kinderoppas in de voorkamer van de Hofstee. Het kan dus echt een gezinsdienst worden. Er wordt nog berekend hoeveel aanwezigen tegelijk mogen zingen. Daar hoort u dus nog van.
-Voor de gemeenteavond op D.V. 19 november is de grote zaal van de Essenburcht gereserveerd, zodat zoveel mogelijk van u aanwezig kunnen zijn. Voor deze avond kunt u zich ook via onze site aanmelden. U wordt hierbij dus van harte uitgenodigd.
-Vanwege het opleven van Corona en de start van het winterwerk wordt er in Eben-Haëzer een hand ontsmettingszuil geplaatst. Graag bij binnenkomst eerst de handen ontsmetten voor u een deurkruk, stoel of tafel aanraakt.
-Vanwege vele opmerkingen over de preekstoel in de kerk heeft de renovatiecie besloten een reliëf aan te brengen op de voorzijde. Dit is ontworpen door Wilma v/d Top. Het is gemaakt door de firma Ploeg en hoeft alleen nog afgewerkt te worden. Later hoort u er meer over.
-Daarnaast zijn we druk geweest (Jan Dirk en Coba tenminste) met het inrichten van de kosterswoning. Deze is bedoeld voor kortdurend verhuur aan (onze) zendingsarbeiders op verlof.
-De makelaar is nog bezig aan het contract voor de verkoop van de pastorie aan de Rehobothstraat. In principe zou dit voor 1 oktober rond moeten zijn, maar of dit lukt, is dus de vraag.
-Er is regelmatig vraag naar het gebruik van beamers bij rouw- en trouwdiensten. Omdat de beamisten overdag gewoon werken is dit erg lastig. Er wordt naar een oplossing gezocht.
-Het verjaardagsfonds is door de coronacrisis ook in de war gegooid. Niet iedereen krijgt meer een kaart. In december gaan we vergaderen over de toekomst van dit fonds.