Maatregelen in verband met het coronavirus

maandag 30 maart 2020 Algemeen

Kerkdiensten in de komende periode

De Algemene Kerkenraad van onze gemeente zich opnieuw gebogen over de voortgang van de kerkdiensten. De overheid heeft een nieuwe richtlijn afgegeven dat kerkelijke bijeenkomsten onder de 30 personen moeten blijven. Aan die richtlijn willen we gehoor geven. Tegelijkertijd vinden we het van groot belang dat – juist in deze crisis – de verkondiging doorgaat, de voorbede wordt gedaan en de lofzang gaande wordt gehouden.

Beide kerkdiensten in Kootwijkerbroek gaan op het gebruikelijk tijdstip door, maar alle gemeenteleden worden gevraagd om thuis de eredienst mee te beleven, mee te bidden, te danken, te lezen en te zingen en dus niet naar de kerkgebouwen te komen. U kunt zondag zoals gebruikelijk de uitzending via de kerkradio volgen. Via de website hopen wij de dienst live te streamen en opnames online te zetten. Wij houden er rekening mee dat het systeem tijdens de dienst mogelijk overbelast raakt. In elk geval worden de geluidsbestanden van deze diensten direct na afloop op de eigen website beschikbaar gesteld. We proberen ook de beelduitzending beschikbaar te stellen, zodat zoveel mogelijk gemeenteleden de diensten mee kunnen maken.

In de diensten In Kootwijkerbroek zullen de voorganger, een klein deel van de kerkenraad, de koster, organist en Beam-team aanwezig zijn.

In Kootwijk vervallen voorlopig nog steeds beide diensten.

Alle bijeenkomsten zoals catechese, clubs, Bijbelkringen, ouderenmiddagen, vrouwenverenigingen en mannenvereniging gaan de komende weken niet door.

Het pastoraat zal zich beperken tot bijzondere situaties. U of jij kunt gerust telefonisch contact opnemen met ds. Visser of de wijkouderling, want we leven graag mee.

Van harte bidden we dat de opmars van het virus gestuit wordt en dat we zo snel mogelijk weer op de normale wijze in de kerk mogen samenkomen. Tot Gods eer en tot opbouw van de gemeente.

We doen ook aan iedereen de oproep om dit bericht aan mensen in uw omgeving te delen.

Algemene kerkenraad