Inleveren dekens en dekbedden

dinsdag 20 september 2022 Algemeen

Graag willen we u informeren over de stand van zaken. Inmiddels hebben we contacten in Oekraïne. Via World Partners kregen we contact met een predikant. Hij moest vluchten uit Cherson en is nu in de stad Ivano Frankfisk (de plaats van ons vorige transport) en verricht daar vluchtelingenopvang en pastorale hulpverlening. Zijn Bijbelschool in Cherson is in beslag genomen en wordt nu  als legerkamp gebruikt door de Russen. Twee gebouwen van de Bijbelschool zijn inmiddels door de oorlog al volledig verwoest. Deze predikant, samen met medewerkers verbonden aan de Bijbelschool zullen zorgdragen voor de verspreiding van de materialen en voeding onder de vele vluchtelingen, die daar zijn.  We zullen ook dit keer weer Kinderbijbels en Bijbels mee sturen naar Oekraïne.
Zij maken zich grote zorgen over de winter, die komen gaat. En vragen daarom  dringend om dekens en dekbedden/hoezen, s.v.p. aanleveren in plastic zak of doos. Let op: Geen matrassen! We zijn ons bewust, dat we deze vraag opnieuw stellen. Maar mogelijk is er toch nog iets, wat u kunt missen. En wilt u het ook vragen aan de mensen om u heen? Ook wij zullen de vraag buiten onze gemeente uitzetten. Daarnaast zijn rolstoelen en rollators ook welkom; dit voor de vele gewonden, die er in Oekraïne zijn.
Het inleveren kan op alle uren van de dag bij Arjen Lagerweij, Walhuisweg 14. Zijn schuur is open! Inleveren kan tot en met zaterdag 15 oktober. Op zaterdagmorgen 1 oktober (van 9.00 uur tot 13.00 uur) kan dit ook worden gebracht bij Jeannette Kroon, Veluweweg  75 of in Kootwijk  bij Cokky de Visser, Kerkendelweg 17. Heeft u vragen, bel ons gerust. Jeannette tel. 06-22356319 of Cokky 06-30759958.
Dank voor de opbrengst van de collecte, die we afgelopen zondag mochten ontvangen van u en jou. Deze gelden worden besteed aan voedsel die World Partners zo dicht mogelijk van het vluchtelingenkamp gaat inkopen en verspreiden. World Partners weet precies wat daar nodig is. Dank voor jullie meeleven. Samen mogen we ons inzetten en bidden voor deze mensen, die op onze weg zijn gebracht.         
Werkgroep Oekraïne Kootwijkerbroek