Alpha

dinsdag 29 oktober 2019 Algemeen

Afgelopen jaar hebben we weer een Alpha-seizoen mogen draaien. Het was een grote groep, met 18 cursisten. We hebben fijne  avonden gehad met goede gesprekken. We konden merken dat God ook bezig was op de avonden, Hem willen we het meeste bedanken. Ook hebben we de steun van de gemeente ervaren door de gebedsgroep en de mensen die voor ons hebben gekookt. Hiervoor onze hartelijke dank.
Hieronder delen  we de ervaringen van een stel die met laatste Alpha cursus heeft meegedaan:
We begonnen de Alpha als stel heel verschillend. De ene vol vragen en moeilijke gewoontes, de andere met weinig interesse in het geloof en veel twijfel, maar allebei vooral erg onzeker over het geloof en geen eigen mening.
Zonder dat we het zelf door hadden, heeft God ons op deze weg gestuurd en kwamen we bij de Alpha cursus terecht. Nu we klaar zijn, kijken we er fijn op terug. Het was heel fijn om op zo’n manier samen over het geloof te praten. Door dingen te leren/naar elkaars meningen te luisteren en er later samen weer over door te praten, werd ons geloof sterker. We zijn nog lang niet uit geleerd, maar het is wel een start waarvan ik hoop dat het tot veel meer mag uitgroeien. En jullie zijn voor ons een voorbeeld, allemaal lieve, hartelijke, behulpzame mensen, eenvoudig in de begeleiding. Dankjewel voor de gezellige en leerzame avonden.

In januari 2020 gaat er weer een nieuwe Alpha cursus starten. Misschien wil iemand die dit leest wel meer over het geloof te weten komen, of kent u iemand in de omgeving met vragen. Dan nodigen wij u/jou van harte uit om u op te geven.  Dit kan via de website van de kerk (https://www.hervormdkootwijkerbroek.nl/toerusting/alpha-cursus/opgaveformulier) of doe een belletje of een appje naar Jos Ansink 06 – 81195848.
Het Alpha-team.