Thema-avond voor jongeren

dinsdag 12 februari 2019 Algemeen

Dinsdagavond 19 februari is er een thema-avond voor alle jongeren in onze gemeente. Als thema is gekozen: relaties/seksualiteit. We hebben hiervoor Cocky Drost uitgenodigd. Ze is relatiecoach en heeft een eigen praktijk. Ook treedt ze regelmatig op als spreekster. We hebben de avond opgesplitst in twee delen: om 19u begint de avond voor tieners tussen 12 en 15. Deze duurt tot 20u.
Om 20.15u start de avond voor de jongeren vanaf 15 jaar. De 15-jarigen mogen dus kiezen bij welke groep ze zichzelf het meest vinden passen.
We willen nadrukkelijk alle jongeren uitnodigen: de catechisanten, leden van de vrijdagavondclub en de JV-leden. De gewone catechisaties van maandag 18 en dinsdag 19 februari komen te vervallen.
Hieronder laten we Cocky zelf nog even aan het woord:
Misschien vind je het wel helemaal niet zo’n gemakkelijk idee: in de kerk praten over seks en liefde en zo. Het is ook niet een onderwerp waar je met iedereen even gemakkelijk over praat. Daarom ben ik uitgenodigd. Ik praat veel met stellen en singles, over liefde, relaties en ook over seks. Je mag me deze avond alle vragen stellen, die je je ouders misschien niet zo snel zou stellen. Want seks hoort bij je lichaam, maar soms is het lastig hoe je op een wijze manier met al die gevoelens omgaat en te ontdekken wat de Bijbel er nou over zegt. Misschien heb je wel eens het idee dat je de enige bent die ermee zit. Nou, dat is in elk geval niet zo!
Het gaat deze avond trouwens over veel meer dan alleen maar over seksualiteit. Want volgens mij is het ook belangrijk dat je zelf nadenkt over wie je bent en wat je doet.
Alle jongeren zijn van harte welkom!
De catechesecommissie