Renovatie

dinsdag 10 september 2019 Algemeen

We willen u bedanken voor de belangstelling afgelopen zaterdag bij de open dag van de gerenoveerde kerk. Wat fijn dat er zoveel belangstellenden kwamen om het nieuwe interieur te bewonderen. Voor het eerst kon u het nieuwe liturgisch centrum bekijken met de nieuw sacramentsblokken voor doop en avondmaal. U kon de nieuwe banken eens gaan uitproberen. Velen gingen alvast op ‘hun’ plekje zitten om te kijken of het lekker zat. Dat viel altijd mee. Voor het eerst het tegelmozaïek bekijken van Joëlle van de Pol en Rien van Geresteijn. Het was echt een gezellige drukte. Op zondag de openingsdienst waar we het beeld van de levende stenen uitgelegd kregen. Het ging bijna allemaal goed. We zijn zo echt een gezegende gemeente!
Waarschijnlijk komt deze week de vouwwand en worden de lampen opgehangen, zodat bij het afscheid van ds. Peene alles klaar is. Daarna kunnen we verwonderd terugkijken op het voorspoedige verloop van de renovatie en de overweldigende inspanning van velen in onze gemeente om dit project te realiseren! Allemaal bedankt.
Zoals zondag al aangehaald werd, de renovatiecie is klaar, maar nu zijn alle gemeenteleden aan de beurt. Wellicht dat we met onze kerk mensen kunnen lokken, die deze kerk de rug toegekeerd hebben, naar een andere kerk gegaan zijn of die nooit naar een kerk geweest zijn.
Kijk eens om u heen in uw buurt en kennissenkring en nodig ze uit om eens mee te gaan. Lok ze naar de kerk vanwege het licht, het tegelplateau, het glaswerk op de preekstoel, de lampen, de sfeer. Trek ze mee!
Iedereen moet onder het woord van onze predikanten kunnen komen. God kan immers harten veranderen. Hij kan wonderen doen!
Echt doen hoor! Dat geldt ook voor onze jeugd. De kerk is echt het bekijken waard!
Financieel mogen we ook niet klagen. Vanaf 1 augustus hebben we € 6375,80 aan giften via de bank binnenkregen, mede door een grote gift van € 5000! Hartelijk bedankt. Van de week krijgt u de opgaveformulieren voor de najaarsbijdrage. Als u, nadat u de kerk gezien hebt, ook nog wat bij wilt dragen aan de renovatie kunt u dat aangeven. Het rekeningnummer is hetzelfde namelijk: NL02 RABO 0305 5110 25 t.a.v. Ned. Hervormde Gemeente Kootwijkerbroek.
Waarschijnlijk gaan we tot eind volgend jaar de extra collectes nog besteden voor de renovatie. Daarna hopen we dat het opknappen van Eben-Haëzer aan de beurt komt. Maar eerst maar eens genieten van ons vernieuwde kerkgebouw.