Overleg met de Gereformeerde Kerk in Kootwijkerbroek

dinsdag 5 februari 2019 Algemeen

Woensdagavond 30 januari was er opnieuw een gesprek met de commissie uit de Gereformeerde Kerk en een afvaardiging van de Algemene Kerkenraad van onze gemeente.
We hebben ons laten informeren over de mogelijkheden die er zijn met betrekking tot vormen van ondersteuning. Hiervoor was ook de classispredikant, ds. W.G. van Iperen, bij het gesprek aanwezig. Het blijkt dat de kerkorde veel mogelijkheden geeft voor allerlei vormen waarbij we elkaar kunnen helpen. De kerkenraad van de Gereformeerde Kerk en de Algemene kerkenraad van de Hervormde Kerk wordt nu gevraagd een principebesluit te nemen om het onderzoek over mogelijkheden om elkaar te ondersteunen en van dienst te zijn. Als dit besluit goedgekeurd wordt, zullen we een adviseur uit de PKN vragen om de gesprekken te begeleiden.