Nieuws uit het CvK

dinsdag 9 juli 2019 Algemeen

Omdat we graag u als leden van onze kerk op de hoogte willen houden volgen hier wat aandachtspunten uit onze laatste vergadering:
-Esther van den Ham, de bewoonster van onze kosterswoning gaat trouwen en verhuist dan naar Lunteren. Inmiddels hebben we nieuwe huurders. Het gezin v/d Broek-Uijtert gaat er wonen. Ze komen oorspronkelijk uit Veenendaal, maar wonen al een tijdje aan de Veluweweg 27. Voor hen is deze woning een uitkomst na een aantal moeilijke jaren. Ze hopen er 1 augustus in te gaan wonen, totdat ze via de gemeente een andere woning gevonden hebben.
-De kerkradiouitzendingen vanuit de Essenburcht zijn nog wel een beetje een ramp. De oude apparatuur uit de kelder van de kerk kan de nieuwe geluidskwaliteit uit de Essenburcht niet aan. Soms blijkt de stroom in de toren van de kerk uit te vallen. Dan is er weer een forse ruis op de lijn. Al met al erg frustrerend voor de luisteraars en Geertniek en Hans, die er erg veel tijd en energie in gestopt hebben. Onze excuses hiervoor!
-We zijn bezig om een vervanger voor Albert te vinden. Hij blijft intussen meedraaien in ons collecterooster en werkt nog mee aan de tekeningen van de renovatie.
-De briefjes voor de solidariteitskas zijn weer rondgebracht. Van de opbrengst is de helft voor onze gemeente, de rest voor de landelijke kerk.
-Regelmatig krijgen we verzoeken van gemeenteleden om b.v. de stoelen of tafels uit Eben-Haëzer te lenen voor een feest of iets dergelijks. Vanwege slechte ervaringen uit het verleden hebben we besloten dit niet te doen. Iedereen kan alles relatief goedkoop bij de Essenburcht lenen, dat is veel praktischer. Vandaar dat we dit besluit in het verleden genomen hebben.
-De eikenprocessierups zit in veel bomen langs de weg. Zowel de gemeente als de provincie zijn diverse keren gebeld. Ze hebben dit doorgegeven aan een bestrijder. Helaas tot nog toe zonder dat er iemand kwam. We hopen dat dit toch gaat lukken.