Nieuws uit college van Kerkrentmeesters

vrijdag 23 februari 2018 Algemeen

Op 13 februari hadden we onze eerste vergadering met Jan Dirk van de Pol als secretaris. We zijn dankbaar dat we zo weer voltallig zijn na het vertrek van Klaas Herweijer. Om u weer wat op de hoogte te brengen van ons werk hierbij weer een aantal aandachtspunten
-We hebben een nieuw internet verbinding voor Eben-Haëzer. Dat gaf wel wat problemen waardoor o.a. de automatische deur niet meer goed werkte, en we ook problemen hadden met het naluisteren van de kerkdiensten via internet. Hopelijk is dit allemaal opgelost en hebben we nu een beter Wifi in Eben-Haëzer. Ook is er een bewakingscamera opgehangen om de fietsen beter in de gaten te kunnen houden.
-Naast de nieuwe internetverbinding hebben we ook onze website verplaatst van de computer van Bart Lagerweij naar een andere computer (hosting) Hopelijk merkt u daar niets van. We zijn nog op zoek naar een nieuwe websitebeheerder voor onze kerk. Als u dit wilt gaan doen kunt u dit aan ons doorgeven. Ook zoeken we nog een nieuwe agenda beheerde voor 1 uur per week. Wie wil?
-In de kelder van ons verenigingsgebouw zijn er verschillende magazijnen voor de kledingwerkgroep, de clubs en de VBW. Deze komen steeds voller te staan. We hebben hen gevraagd deze eens te inventariseren en op te ruimen
-Onze koster Johan Hols heeft een cursus brandhulpmiddelen afgesloten en is nu bevoegd persoon om bij ons periodieke controles te doen. Gefeliciteerd!
-Door de vele regen en de nieuwbouw van Hoevedorp is er onder de vloer van Eben-Haëzer water komen te staan, wat door de muren lekte. We hopen daar wat aan te doen als het grondwaterpeil wat zakt. Ook waren er forse problemen met de riolering wat je in verschillende zalen goed kon ruiken. Blijkbaar lag de nieuwe riolering in de Kerkweg zo hoog, dat het rioolwater van het Hoevedorp via de onze riolering naar de Veluweweg liep. De verbinding met de Kerkweg is nu afgesloten, zodat dit probleem hopelijk opgelost is.
-De afvalscheiding in Eben-Haëzer gaat niet zo goed. Er kwam van alles bij het GFT afval terecht. We hebben besloten de groene container dan ook maar weg te halen.
-De renovatie voorbereidingen zijn nog in volle gang. In de nieuwe situatie zullen de radiatoren verdwijnen. Om te kijken of dit kan hebben we alvast de radiatoren boven onder de ramen uitgezet. Er lijkt zo iets minder tocht te zijn dus dat lijkt een goed idee.
-Door de storm zijn er bij de pastorie van ds. Peene wat boomkoppen uit eiken gewaaid. Omdat deze gaan inrotten en om kunnen waaien zijn ze preventief gekapt.
-Onder leiding van Dick Punt is het orgel weer gerepareerd, dus deze kan weer volop gebruikt worden.