Essenburcht en renovatie

dinsdag 30 april 2019 Algemeen

Afgelopen zondag hadden we onze eerste dienst in de Essenburcht. We zijn dankbaar dat we daar de mogelijkheid hebben om een dienst te houden. Alle kosters waren er en ook veel vrijwilligers om stoelen klaar te zetten. We konden zo fijne diensten hebben. Hoewel iedereen zich wel wat ontheemd gevoeld zal hebben; andere plek, andere sfeer, andere mensen om je heen. Misschien is dit wel een goede gelegenheid om voor de dienst even kennis te maken met de mensen om je heen en hen een goede dienst toe te wensen. Fijn dat er velen op de fiets of lopend kwamen, zodat er voor ons en ook voor de Gereformeerde Gemeente geen parkeerproblemen waren. Zelfs de kerkradio deed het goed. We zijn dankbaar dat het allemaal zo goed verlopen is en we zijn alle vrijwilligers erg dankbaar. Hopelijk gaat het de komende maanden net zo.
Inmiddels is onze kerk van binnen een zandvlakte geworden en is bijna alles eruit wat in de weg zit voor een nieuwe vloer. De banken zullen inmiddels wel in Bulgarije zijn. Onvoorstelbaar hoe snel dat gegaan is met zoveel vrijwilligers voor het sjouw- en breekwerk. Allemaal hartelijk dank!
En dan denkt u misschien: hebben ze nog wat gevonden bij al het sloop- en graafwerk? Nee, geen opmerkelijke vondsten zijn er gedaan. Wel zijn er enkele
geldstukjes gevonden, te weten €3,-. En net als de vrouw in de gelijkenis van de verloren penning, die blij was dat ze deze terugvond, zijn wij ook met het kleine heel dankbaar.
Renovatiecie