Avond van Gebed

dinsdag 11 juni 2019 Algemeen

Denk aan de gevangenen alsof u zelf ook gevangen bent, en denk aan hen die slecht behandeld worden, alsof u ook zelf lichamelijk slecht behandeld wordt. Hebreeën 13:3.

Een van de meest heftige vormen van vervolging is gevangen zitten vanwege je geloof. Je vrijheid is weg, je krijgt te maken met hevige ondervragingen en mishandelingen. Je bent je leven zelfs niet zeker. Bovengenoemde schrijver roept ons op om ons zo met gevangenen te vereenzelvigen dat het voelt alsof wij daar naast hen zitten.

Christenen krijgen steeds meer te maken met vervolging. Wereldwijd worden ruim 215 miljoen christenen geconfronteerd met geweld, gevangenschap en discriminatie omdat ze geloven in de Heere Jezus. Kunt u zich voorstellen wat voor impact dat heeft? Het is daarom zo belangrijk dat wij onze vrijheid gebruiken door in onze gebeden naast hen staan.

Wilt u / wil jij ook luisteren naar de verhalen van vervolgde christenen en hen bemoedigen met gebed? Dat kan op vrijdagavond 21 juni in Eben-Haëzer. Deze avond komt een spreker van Open Doors een inleiding verzorgen, gevolgd door filmfragmenten met beelden over een vervolgde christen of over een land dat op de ranglijst van christenvervolging staat. De filmpjes worden gevolgd door gebed en het zingen van een lied. De avond begint om 20.00 uur en heeft twee blokken van een uur. Om 21.00 uur is er een korte pauze. Er is dan gelegenheid om in te stappen voor mensen die niet eerder kunnen komen. De gebedsavond is ontleend aan de Nacht van Gebed, een initiatief van Open Doors. Iedereen is van harte uitgenodigd! Schuif gerust aan!

Gebedsgroepen