Kunst&Kerk

Sinds 2013 komen kunstenaars bij elkaar om werk te maken naar aanleiding van geloofsthema’s. Op dit moment zijn er twaalf verschillende kunstenaars en creatieve mensen van verschillende kerkelijke gemeenten uit de regio Kootwijkerbroek actief aangesloten bij Kunst&Kerk. Na de thema’s ‘Leven met lef’ (2013), ‘Geestkracht’ (2014) en ‘Lijdenstijd en Pasen’ (2015) volgt er nu een vierde editie-thema van Kunst&Kerk: Advent&Kerst.

Wij als kunstenaars vinden eenheid en verbondenheid door wat we gemeen hebben: het verlangen om beelden te scheppen en mede gelovigen hierin te betrekken.

We zijn er voor elkaar: De kunstenaars delen inspiratie, stimuleren kennis en ontwikkeling in creativiteit, en zijn gericht op groei in - en reflectie op hun geloofsleven in relatie tot kunst.

‘Door het verbeelden van geloofsthema’s, gaat het vuurtje van het geloof in God weer harder branden in mij!’ (aldus een van de kunstenaars)

We zijn er voor anderen: Graag laten we mensen opnieuw of voor het eerst kennismaken met kunst en met de manier waarop een kunstwerk vernieuwend of zelfs indrukwekkend positief van invloed  kan zijn in het persoonlijke geloofsleven.

Door middel van de brochure en de website van Kunst&Kerk kan een ieder meekijken en meelezen over de kunstwerken. Graag delen we op deze manier diverse gezichtspunten op geloofsthema’s.

We willen aan predikanten en leidinggevenden van verenigingen warm aanbevelen om de kunstwerken als ondersteunend beeldmateriaal bij de verwerking van geloofsthema’s te gebruiken (zie www.kunstenkerk.nu). Dit geldt ook voor de meditaties geschreven door ds. Visser en ds. Den Admirant.

Waar de reizende expositie van Kunst&Kerk te zien is, kunt u lezen in de expositie-agenda op de website van Kunst&Kerk: www.kunstenkerk.nu
We wensen een ieder veel aandacht en genoegen toe!

Hartelijke groet,
Namens de kunstenaars van Kunst&Kerk
Davitha van de Kuilen

Meedoen met Kunst&Kerk? Neem contact op! Voor algemene vragen, opmerkingen of meer informatie kunt u een e-mail sturen aan Davitha van de Kuilen.

Voorzitter: Davitha van de Kuilen
Secretaris: Marry Klok