Kootwijkse activiteiten

In Kootwijk worden er eens in de 2 weken, gedurende de zomervakantie, zangavonden georganiseerd in de kerk van Kootwijk, waarbij er ook gelegenheid is voor ontmoeting onder het genot van koffie, thee of ranja.

Op 2e Pinksterdag wordt er op het Kootwijkerzand een openluchtdienst gehouden, met als doel mensen te trekken die de drempel naar de kerk te hoog vinden.

De kerk van Kootwijk wordt op de zaterdagen in de vakanties (muv voorjaarsvakantie), tijdens open momunmentendag, opengesteld voor toeristen. Er is dan een gastheer/-vrouw aanwezig die de bezoekers kan ontvangen of een gesprekje met hen kan aanknopen.

Al enkele jaren wordt er een Kerstmarkt gehouden op het grasveld bij de kerk. In de Kooi kunnen de kinderen een knutselwerkje maken en is de evangelisatie commissie aanwezig met een kraam/vuurkorf oid, om de marktbezoekers aan te spreken over bijvoorbeeld het kerstevangelie.