Zaal E: Ochtendvrouwenkring

woensdag 19 september 2018 09:15-11:30

Eben Haezer

Omschrijving

Op D.V. woensdag 19 september hopen we weer onze eerste Ochtendvrouwenkring van dit seizoen te houden. Deze ochtend willen we een begin maken met de Bijbelstudie over Jeremia. Dr. J. Hoek heeft er een inleiding over geschreven in het meinummer van de Herv.vrouw. De eerste Bijbelstudie die wij willen bespreken staat in het juninummer. Willen jullie de Bijbelstudie doorlezen? We gaan over de vragen uit de Hervormde vrouw nadenken en die bespreken. Heb je geen Bijbelstudie? Dan kun je een mailtje sturen naar Gerlinda, zij zal hem dan digitaal versturen: gerlindasoetendaal@hotmail.nl
Ook zou het fijn zijn als jullie foto’s naar ons sturen, dan kunnen we allemaal via de beamer mee genieten. Bijvoorbeeld van de kleinkinderen, vakantie, jubileum of andere foto’s. (ovk@hervormdkootwijkerbroek.nl) Er is deze morgen kinderoppas aanwezig.
We hopen jullie te zien op 19 september in Eben-Haëzer. Om 8.45 uur staat de koffie klaar, om 9.15 uur beginnen we. Om ongeveer 11.30 uur sluiten we de ochtend af.
Wil je met andere vrouwen met Gods Woord bezig zijn maar je bent nog nooit geweest op de OVK? Dat maakt niet uit! Kom gerust een paar keer kijken, misschien is het wat voor jou! Ben je al lid en je weet nog iemand in je omgeving waar de OVK misschien ook wat voor is, nodig degene uit en breng ze gezellig mee!

De Waakboom.
‘Wat zie je, Jeremia?’ vraagt God. ‘Ik zie een amandeltwijg’, zegt Jeremia. Die draagt de eerste bloesem die in het vroege voorjaar in Israël is te zien!’ In de taal van het volk heet die amandelboom dan ook: de waakboom. Het is de eerste boom die ontwaakt uit de winterslaap! Jeremia heeft het goed gezien! Wat het betekent? God zegt tegen hem: ‘Ik waak over mijn Woord om dat te doen! Je kunt er op rekenen Jeremia, zoals op de bloesem van de amandelboom: Wat je zeggen zult, in Mijn naam, dat zal gebeuren’.
God heeft altijd het goede met ons voor. Hij wil ons leren wie Hij is; in de Bijbelstudies over Jeremia hopen we hier dieper op in te gaan.
We hopen dit seizoen weer met twee vrouwenkringen eens per drie weken bij elkaar te komen. Dat is de avondkring Tryfosa en de Ochtendvrouwenkring. De Ochtendvrouwenkring komt woensdag 19 september weer bij elkaar. De ochtend begint om 9.15 uur en er is kinderoppas aanwezig in Eben-Haëzer. 2x per jaar komt een spreker of spreekster over een actueel onderwerp. Voor vragen: Dikkie van de Beek 0342-442675 of Hennie Ansink 06-19692831.
Tryfosa hoopt op 6 september weer voor het eerst bij elkaar te komen. De avond begint om 19.30 uur tot 21.30 uur. Voor info Grietje van den Top 0577-840352 en Ria Mulder 0577-750946.
We behandelen dit jaar Bijbelstudies uit Jeremia, geschreven door prof. dr. J. Hoek uit Veenendaal. We zingen en bidden met elkaar, maar er is ook tijd om als vrouwen elkaar te ontmoeten en te spreken. Vind je het leuk om mee te maken hoe fijn het is om met elkaar bezig te zijn met het Woord van God tot opbouw van het geloof en tot bemoediging? Van harte uitgenodigd en welkom!
De besturen

Volledig overzicht (google agenda)

Gebruikt u google agenda? Dan kunt u de agenda's van de kerk gemakkelijk koppelen aan uw eigen agenda.